Back to top
Share

Ιδέες για Πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού

Μπορεί το Πάσχα να μην έχει χαρμόσυνη ατμόσφαιρα όπως τα Χριστούγεννα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να στολίσουμε το σπίτι μας αναλόγως.  Πασχαλινά αυγά και λαγουδάκια και βάζα και διακοσμητικά ψεύτικα αυγά είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που μπορούν να φέρουν την πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Η Πασχαλινή διακόσμηση συνηθίζεται να είναι λιτή και σε απαλά χρώματα που ταιριάζουν με την εποχή.

Βαμμένα αυγά

Τα αυγά είναι σχεδόν το πιο σημαντικό σύμβολο του Πάσχα. Το βάψιμο τους έχει εξελιχθεί. Έχουμε ξεφύγει πλέον από το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα και πλέον σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν χρωματιστά αυγά. Αφού τα βάψετε βάλτε τα στα καλαθάκια τους, ακουμπήστε τα στην τραπεζαρία σας ή στο τραπεζάκι του σαλονιού και αφήστε τα να σας προσφέρουν την πασχαλινή ατμόσφαιρα που επιδιώκετε. Αν θέλετε, μπορείτε να κολλήσετε πάνω τους αυτοκόλλητα ή να τα περάσετε με λίγο λάδι για να γυαλίζουν.

Πασχαλινά καλαθάκια

Τα πασχαλινά καλαθάκια είναι απαραίτητα για να μπορέσεις να στολίσεις τα πασχαλινά σου αυγά στο τραπέζι. Υπάρχουν άπειρα σχέδια, χρώματα και μεγέθη στο εμπόριο. Διάλεξε μερικά που να ταιριάζουν με το γούστο σου και την υπόλοιπη διακόσμηση στο χώρο σου και δημιούργησε.

Φρέσκα λουλούδια σε βάζα

Το Πάσχα συμπίπτει με την ωραιότερη εποχή του χρόνου, την άνοιξη. Το κατεξοχήν σύμβολο της άνοιξης είναι τα ανθισμένα λουλούδια. Είναι η εποχή που όλοι οι δρόμοι πλημμυρίζουν από ανθισμένα δέντρα και λουλούδια.  Γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν και μέσα στο σπίτι σου;  Βρες ένα γυάλινο βάζο που σου αρέσει και είναι σε χρώμα που να ταιριάζει με την διακόσμηση του χώρου σου και γέμισε το με φρέσκα λουλούδια. Μία πολύ καλή έως και ιδανική για την εποχή ιδέα είναι να τοποθετήσεις μερικά κλαδιά ανθισμένης αμυγδαλιάς στα βάζα σου.

Πασχαλινή σύνθεση σε δίσκο σερβιρίσματος

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να έχεις μία ολοκληρωμένη Πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σου είναι οι δίσκοι. Βρες δίσκους που έχεις στην κατοχή σου και φτιάξε μία σύνθεση από αυγά και Πασχαλινούς λαγούς. Χρησιμοποίησε την φαντασία σου. Μπορείς να τους τοποθετήσεις στο τραπεζάκι του σαλονιού, στην τραπεζαρία ή στο τραπέζι της κουζίνας σου.

Στεφάνια

Ποιος είπε ότι τα στεφάνια είναι μόνο για την πρωτομαγιά. Μπορείς πολύ εύκολα να τα χρησιμοποιήσεις και για να συμπληρώσεις την Πασχαλινή σου διακόσμηση. Φτιάξε στεφάνια και κόλλησε επάνω τους ψεύτικα αυγά, κορδέλες, λουλούδια. Κρέμασέ το στην εξώπορτα.

Τα βαμμένα αυγά και τα λαγουδάκια, έχουν την τιμητική τους στην γιορτινή, πασχαλινή ατμόσφαιρα. Πέρα από τα κλασικά κόκκινα αυγά πλέον υπάρχουν και τα χρωματιστά.

Ρούλα Κουτρομάνου, δημοσιογράφος