Back to top
Share

Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά τις συσκευές σου

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μας συσκευές, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας. Πλέον μας είναι απαραίτητες σε καθημερινή βάση και για όλη την διάρκεια της ημέρας. Απαιτούν όμως την προσοχή μας για να παραμείνουν λειτουργικές για πολύ καιρό και να μην χαλάσουν. Εκτός από την σωστή χρήση τους. χρειάζονται και το σωστό καθάρισμα. Με το καθάρισμα θα απαλλαγούμε από την σκόνη, την βρωμιά και τα μικρόβια. Παρακάτω θα βρεις έξυπνους τρόπους για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τις συσκευές σου.

Inox συσκευές

Αν θέλετε να κάνετε τις inox συσκευές σας να γυαλίζουν, μία καλή και οικονομική λύση είναι το baby oil. Αφού τις καθαρίσετε, ρίξτε λίγο baby oil σ’ ένα χαρτί και περάστε τις συσκευές σας. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευές σας θα γίνουν λαμπερές χωρίς σκόνη και ακαλαίσθητες δαχτυλιές.

Smartphone & Tablets

Τα Smartphone και τα Tablets έχουν γίνει απαραίτητα στην καθημερινότητά μας. Με αυτά επικοινωνούμε, δουλεύουμε, χαλαρώνουμε, διασκεδάζουμε. Για τον καθαρισμό τους μην χρησιμοποιήσεις ποτέ προϊόντα καθαρισμού επιφανειών όπως τζάμια. Μπορεί να προκαλέσεις βλάβη στο “oleophobic”, το υλικό επίστρωσης της οθόνης των smart gadgets, ειδικό για να αντιμετωπίζει τα σημάδια από δαχτυλιές. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα αντι-βακτηριακό υγρό μαντηλάκι, αν υπάρχουν λεκέδες ή υπολείμματα στη θήκη. Συνέχισε με ένα στεγνό πανί μικροϊνών ή πανάκι γυαλιών με λίγο οινόπνευμα (έως 70%) ανακατεμένο με νερό, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις τη σκόνη ή τη βρωμιά απ’ την οθόνη.

Laptops

Οι φορητοί υπολογιστές ή laptops μας είναι καθημερινά απαραίτητοι. Ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε η τηλεργασία έχει αυξηθεί και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί και η χρήση των laptops. Για να καθαρίσεις το laptop σου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Η συσκευή δεν πρέπει να είναι σε λειτουργία και συνδεδεμένη στην πρίζα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βαμβακερό απαλό πανί, ελαφρώς βρεγμένο με νερό, για να αφαιρέσεις τη σκόνη και τη βρωμιά από το πλαστικό καπάκι. Για το πληκτρολόγιο προτίμησε τα σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Εναλλακτικά ένα πινέλο make up ή μια μπατονέτα θα απομακρύνουν αποτελεσματικά τις βρωμιές από την επιφάνεια του πληκτρολογίου.

Σίδερο

Αν θες το σίδερό σου να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και να μην χαλάσει τότε φρόντισε να το καθαρίσεις. Μια καλή, σπιτική και οικονομική λύση για τον καθαρισμό του είναι το αλάτι.  Προμηθεύσου από την αγορά χοντρό αλάτι βρες μία παλιά βαμβακερή πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς πλέον και άπλωσε πάνω της το χοντρό αλάτι. Φρόντισε να συνδέσεις το σίδερο στην πρίζα και βάλτο σε μία αρκετά υψηλή θερμοκρασία, πρόσεξε να απενεργοποιήσεις το σύστημα του ατμού. Στη συνέχεια με ελαφρές κινήσεις σιδέρωσε την επιφάνεια όπου βρίσκεται το αλάτι. Όλη η βρωμιά που έχει συγκεντρώσει το σίδερό σου από τις χρήσεις θα “φύγει” πάνω στην πετσέτα με το αλάτι και έτσι θα γίνει πεντακάθαρο.

Πηγή: Τhe spruce

Για να καταφέρουμε να έχουμε λειτουργικές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για πολλά χρόνια πρέπει να τις φροντίζουμε. Δεν χρειάζεται να καταβάλουμε πολύ κόπο. Αρκούν μερικά έξυπνα κόλπα που όλοι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τις συσκευές σου.

Με πληροφορίες από: irepair.com

Ρούλα Κουτρομάνου, δημοσιογράφος