Back to top
Share

5 tips για τη διακόσμηση του σπιτιού σας

O σχεδιασμός ενός σπιτιού, είτε πρόκειται για ανακαίνιση είτε για κατασκευή νέου, είναι μια ευκαιρία για κάθε ιδιοκτήτη να εξερευνήσει νέους ορίζοντες και να εκφράσει τις εσωτερικές του επιθυμίες. Αυτό είναι που κάνει τη δουλειά ενός interior designer τόσο διασκεδαστική και εξαιρετικά σημαντική. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν τη διαδικασία, έχουμε δημιουργήσει 5 θεμελειώδεις συμβουλές – tips, ώστε να έχετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στον χώρο σας!

1. Μην υποτιμάτε τις κουρτίνες

MyPlaceUp blog 5 tips Decor 5
MyPlaceUp blog 5 tips Decor 11

Σε ένα σαλόνι ή καθιστικό, οι ανάλαφρες κουρτίνες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρομαντικό σκηνικό. Παρέχουν επίσης, ιδιωτικότητα και προστασία από τον ήλιο, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στο φυσικό φως να διεισδύσει στον χώρο. Από την άλλη, τα πιο χοντρά υφάσματα, όπως τα βελούδινα, μπορούν να κάνουν τον χώρο επιβλητικότερο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα δωμάτιο για εργασία σε οθόνη, οι βαριές, σκούρες κουρτίνες συσκότισης είναι ιδανικές και για να πετύχετε την ατμόσφαιρα συγκέντρωσης που χρειάζεστε.

2. Μη φοβάστε την επιλογή σκούρων χρωμάτων

MyPlaceUp blog 5 tips Decor 9
MyPlaceUp blog 5 tips Decor 2

Ένα μονόχρωμο και σκούρο θέμα είναι πάντα μοντέρνο και σικάτο. Βελτιώνει το δωμάτιο και το κάνει πιο σύγχρονο. Μπορείτε να προσθέσετε ένα έργο τέχνης που αναδεικνύεται πάνω σε ένα σκούρο φόντο και εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Σε περίπτωση αμφιβολίας, επιλέξτε μια γκρίζα – ουδέτερη παλέτα. Το γκρι είναι αρκετά κοντά στο μαύρο, που το καθιστά κορυφαίο υποψήφιο χρώμα, όταν θέλετε να διακοσμήσετε με αυτή την απόχρωση

3. Η συμμετρία δεν είναι ο μόνος σου φίλος

MyPlaceUp blog 5 tips Decor 1

Εισάγετε λίγη ασυμμετρία στις διακοσμητικές σας ιδέες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές τάσεις σχεδιασμού ή απλά να προσθέσετε κάποιες διαβαθμίσεις και υφές στο συνολικό δωμάτιο. Παίξτε με τα αντικείμενα του σπιτιού και βρείτε την τέλεια ισορροπία.Όταν σχεδιάζετε ασύμμετρα, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε διακοσμητικά αντικείμενα διαφορετικά μεταξύ τους στο χρώμα στην υφή και στο μέγεθος. Η ασυμμετρία δεν χρειάζεται πάντα να κάνει μια τεράστια δήλωση. Μερικές φορές, ακόμη και το να στρίψετε μια καρέκλα υπό γωνία είναι αρκετό.

4. Εισάγετε φυσικά στοιχεία

MyPlaceUp blog 5 tips Decor 8 (2)
MyPlaceUp blog 5 tips Decor 8 (2) 3

Ενσωματώστε φυσικά στοιχεία όπως φυτά, ξυλόγλυπτα, παχύφυτα κ.λπ. στον χώρο σας. Όχι μόνο φωτίζουν το σπίτι σας, αλλά είναι επίσης εξαιρετικές πηγές καθαρισμού του αέρα και φέρνουν ζωντάνια στον χώρο σας. Έπιπλα από φυσικό ακατέργαστο ξύλο προσθέτουν ρουστίκ πινελιές και μινιμαλιστική εμφάνιση, κάνοντας το δωμάτιο πιο ζεστό και φιλόξενο.

5. Δώστε ζωή στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας το φως

MyPlaceUp blog 5 tips Decor 10

Φυσικός Φωτισμός

Η ώρα της ημέρας και οι εποχές επηρεάζουν την ποσότητα φυσικού φωτός του κάθε δωματίου. Φροντίστε να έχετε επίγνωση του προσανατολισμού των δωματίων σας  καθώς τα δωμάτια που βρίσκονται στον νότο θα έχουν συνεχόμενα ηλιακό φως, αντιθέτως τα βορινά δωμάτια, θα έχουν λιγότερη έκθεση στον ήλιο, οπότε φροντίστε να τους δώσετε τις αντίστοιχες λειτουργίες, όπως πχ, γραφείο, μπάνιο ή και υπνοδωμάτιο.

MyPlaceUp blog 5 tips Decor 102

Τεχνητός Φωτισμός

Ο τεχνητός φωτισμός χρησιμοποιείται για να προσθέτει μια αισθητική  και λειτουργικότητα στον χώρο σας. Ένα ζεστό φως είναι η πιο φιλόξενη επιλογή για το σπιτι σας. Το τεχνητό φως δημιουργεί οπτική διέγερση, επομένως το  χρησιμοποιούμε για να τονίσουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον χώρο, να  και να αλλάξει τις αναλογίες ενός δωματίου.

Συντάκτρια: Αναστασία Μπασδέκη

Σας άρεσαν οι προτάσεις διακόσμησης? Αν τα σκούρα χρώματα και τα φυσικά στοιχεία ταιριάζουν με το γούστο σας, σας παραθέτουμε αντίστοιχα προϊόντα της MyPlaceUp.