Back to top
Share

Boho, Wild and Free

Μην αποκρυνθείτε μακριά από όποιους πίνακες, βιβλία ή οποιοδήποτε είδος τέχνης θέλετε να τοποθετήσετε στο χώρο σας. Αναδείξτε όση τέχνη εμπεριέχεται στον χώρο με τον πιο ιδιαίτερο και δικό σας τρόπο.

Η Φιλοσοφία και το Στυλ του Boho, βασίζονται ξεκάθαρα πάνω σας. Το concept του Boho, έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός, τον αυθορμητισμό αλλά και την αίσθηση του χώρου, την ώρα που κάποιος ζει μέσα σε αυτόν.

Βέβαια, το Βohemian style, αφήνει μεγάλα περιθώρια λάθους, τα οποία το χαρακτηρίζουν, και πολύ συχνά συναντάμε επιτηδευμένα «λάθη» στο interior design του boho. Και γιατί όχι;

Όπως εμείς δεν είμαστε τέλειοι, έτσι και η σχεδιαστική αναπαράσταση της ψυχολογίας μας μέσα από το στυλ του boho, δεν είναι τέλεια. Σκεφτείτε το boho στυλ σαν αυτοσχέδια jazz, δεν είναι πάντα απαραίτητο να βγάζει νόημα και είναι απολύτως εξαρτώμενη από τον ίδιο τον οργανοπαίκτη.

Χρησιμοποιήστε πολλές διαφορετικές υφές. Από πλεκτά υφάσματα μέχρι γούνινα χαλάκια και χνουδωτά μαξιλάρια. Συνδυάστε όσες περισσότερες διαφορετικές υφές υφασμάτων και επίπλων θέλετε, καθώς το Boho Style, σας επιτρέπει να πειραματιστείτε!

Χαμηλώστε το κέντρο βάρους! Τοποθετήστε χαμηλούς καναπέδες, πουφ, ή μαξιλάρες. Έτσι θα δώσετε στο χώρο μία «γείωση» και θα έρθετε σίγουρα πιο κοντά στο Boho Style.

Χρησιμοποιήστε πολλές μικρές πηγές φωτός. Κρεμαστά λαμπάκια ή μικρά πορτατίφ αλλά και επιδαπέδια φωτιστικά, που δημιουργούν ρομαντική και χαλαρωτική αίσθηση.

Τοποθετήστε χαλιά, κιλίμια, faux fur και ακόμη και το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργώντας το “layering rugs style”.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μοτίβα, παραδοσιακά, ethnic, μινιμαλιστικά. Όποια κι αν είναι τα δικά σας αγαπημένα pattern, συνδυάστε τα μεταξύ τους για καταπληκτικά αποτελέσματα!

Αναδείξτε τα προσωπικά σας αντικείμενα και τα αναμνηστικά σας. Από φωτογραφίες μέχρι σουβενίρ. Δεν χρειάζεται να βγάζουν νόημα αισθητικά, αλλά να αναδεικνύουν τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας.

Φυτά, φυτά, φυτά! Από λουλούδια έως μεγάλα τροπικά πράσινα φύλλα και αποξηραμένα άνθη. Και μην ξεχνάτε τα φυτά Pampas!