Back to top
Share

Interior Design FAQ

Ένας interior designer ασχολείται με τον σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου με έμφαση την λειτουργικότητα, την ποιότητα, αλλά και την στυλιστική σας επιθυμία σχετικά με τον χώρο που θέλετε να μεταμορφώσετε. Επιλέγει τον κατάλληλο σχεδιασμό για εσάς και αναπτύσσει ένα σχέδιο που σχετίζεται με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χώρος. Όσον αφορά το σχεδιασμό, ένας interior designer παρέχει moodboards, κατόψεις και όψεις του χώρου αλλά και φωτορεαλιστικές 3D συνθέσεις, για να μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας διακοσμητής σας βοηθάει στην επιλογή των κατάλληλων διακοσμητικών στοιχείων και επίπλων, έτσι ώστε να διαμορφώσει έναν χώρο που θα ταιριάζει με το γούστο σας.

Οι Designers -Σχεδιαστές μελετούν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές σας και δημιουργούν λειτουργικούς χώρους διαβίωσης ή εργασίας για να ικανοποιήσουν την καθημερινότητά σας. Ο σχεδιαστής ασχολείται με την ποιότητα ζωής που θα σας προσφέρει ένας χώρος, την ευκολία και άνεση που θα αισθάνεστε και τη ροή της κίνησής σας μέσα σε αυτόν.

Οι Decorators – Διακοσμητές, είναι υπεύθυνοι για την αισθητική επιμέλεια του χώρου σας. Φροντίζουν για την καλαισθησία, την ομορφιά και την στιλιστική αρτιότητα του χώρου σας.

Στη διάρκεια της ανακαίνισης θα εμφανιστεί μπροστά μας μία πληθώρα επιλογών ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά είδη: από επιλογές κινήσεων και ροών μέσα στον χώρο, σε έπιπλα, υλικά, υφάσματα και φωτιστικά, αλλά και πολλά ακόμη. Όλες αυτές οι επιλογές μας οφείλουν να έχουν μία κοινή θεματική ενότητα ώστε να δημιουργηθεί ένας αρμονικός χώρος που να αναδεικνύει το προσωπικό μας στυλ και να εξυπηρετεί την καθημερινότητά μας. Βέβαια, είναι σαφές, πως αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει περίπλοκη και ψυχοφθόρα, για αυτό και βασιζόμαστε στην ειδικότητα του επαγγελματία, που θα μας καθοδηγήσει στο λαβύρινθο επιλογών που θα βρούμε μπροστά μας.

‘Ενας Designer θα σας βοηθήσει στον σχεδιασμό του χώρου σας σύμφωνα με το γούστο, με τις προτιμήσεις και με τον τρόπο ζωής σας. Θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και θα δώσει τις απαραίτητες συμβουλές για τη δημιουργία ενός όμορφου και ταυτόχρονα λειτουργικού χώρου.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα προφίλ του Designer της MyPlaceUp, να διαβάσετε τις απόψεις τους για το σχεδιασμό, να δείτε μέσα στο portfolio συνθέσεις και moodboards. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας επιλέγοντας συνθέσεις που ανταποκρίνονται σε κάτι που σας ευχαριστεί.

Πριν μπούμε στη διαδικασία αλλαγής και επιλογής νέων επίπλων ή χρωμάτων, σίγουρα θα πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματα, ώστε να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας και να γνωρίζουμε τις ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε με οποιαδήποτε αλλαγή.

  • για ποιον λόγο θέλω να αλλάξω κάτι στο σπίτι?
  • υπάρχει κάτι που με δυσαρεστεί?
  • τι θέλουμε να πετύχουμε με την ανακαίνισή μας?
  • πώς θέλουμε να αισθανόμαστε στον νέο μας χώρο?
  • Ποιοι και πόσοι ζουν σε αυτό τον χώρο?
  • ποιες δραστηριότητες συμβαίνουν σε αυτό τον χώρο?

Με τον όρο “λειτουργικότητα” αναφερόμαστε στην κάλυψη των ψυχικών και σωματικών απαιτήσεων που έχουμε από το σπίτι μας. Το σπίτι μας είναι το πιο προσωπικό μας μέρος και οφείλει να εξυπηρετεί τις δικές μας συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα, μία ήσυχη καλοφωτισμένη γωνία για κάποιον που απολαμβάνει το διάβασμα, μία μεγάλη κουζίνα για κάποιον που αγαπάει τη μαγειρική.

Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή των στυλ, η MyPlaceUp έχει δημιουργήσει ένα σύντομο quiz που θα σας καθοδηγήσει οπτικά να διαλέξετε το ιδανικό στυλ για εσάς. Διαφορετικά μπορείτε να περιηγηθείτε εδώ, και να δείτε ποια είναι τα πρωτεύοντα στυλ στον κόσμο του design.

Όχι, δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Αντιθέτως, ο σκοπός μας είναι να εμπνευστείτε από την ιστορία του Design και να εξερευνήσετε το δικό σας προσωπικό γούστο, το οποίο θα εκφραστεί με το δικό σας μοναδικό στυλ. Ο Designer θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία επιλογής και έκφρασης και θα φροντίσει για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Με τον όρο Moodboard, δηλαδή “πίνακας διάθεσης”, εννοούμε ένα κολάζ επίπλων, υλικών, χρωμάτων και υφών. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο έκφρασης και επικοινωνίας που βοηθάει τους designers αλλά και εσάς να δείτε το σύνολο των υλικών ενός χώρου και να τον οραματιστείτε όσο καλύτερα γίνεται.

Ο στόχος στη δημιουργία ενός moodboard είναι η επίδειξη της γενικής διάθεσης του χώρου με τη χρήση των κατάλληλων εικόνων. Αυτό θα βοηθήσει στην επικοινωνία σας με τον Designer σας και στην κατανόηση των στοιχείων, τον χρωμάτων και τον υφών που θα χρησιμοποιηθούν στη σύνθεση του χώρου.

Οι 3D συνθέσεις σας δίνουν μια καλύτερη εικόνα του χώρου που θα δημιουργήσουμε για εσάς και θα σας βοηθήσουν στο να δείτε τον χώρο σας σε μια τρισδιάστατη μορφή.

Με τη χρήση υπολογιστή, είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε τον χώρο σας σε 3 διαστάσεις, και μέσα σε αυτόν να τοποθετήσουμε όλα τα έπιπλα, διακοσμητικά και χρώματα που πιστεύουμε θα σας αρέσουν. Έτσι μπορείτε να αντιληφθείτε καλύτερα τις σχέσεις που έχουν τα υλικά μεταξύ τους, τις διαστάσεις και γενικότερα τη ροή του χώρου σας. Η τρισδιάστατη σύνθεση χώρου είναι ίσως η βέλτιστη δυνατή απόδοση του χώρου σας, που κάνει την αρχική ιδέα να παίρνει σάρκα και οστά.

Με τον όρο “κάτοψη” αναφερόμαστε σε ένα σχέδιο του χώρου σας “κοιτώντας από ψηλά”. Είναι ένα σχεδιαστικό εργαλείο που μας βοηθάει να αντιλαμβανόμαστε τις διαστάσεις, τις ροές κινήσεων, τον φωτισμό και πολλά άλλα.

Με τον όρο “τομή” εννοούμε ένα σχέδιο ενός χώρου κομμένου εγκάρσια από πάνω ως κάτω. Μας βοηθάει να αντιληφθούμε τις κατακόρυφες διαστάσεις του χώρου σας και να τοποθετούμε αντικείμενα και έπιπλα με καλύτερη αίσθηση του ύψους.

Το portfolio ενός σχεδιαστή, μπορεί να περιλαμβάνει ιδέες και προτάσεις για κάποιο συγκεκριμένο στυλ ή χώρο, παλαιότερες εργασίες, πειραματικές προσπάθειες ή project με τα οποία θα ήθελε ο ίδιος να ασχοληθεί. Μέσα από το portfolio του μπορείτε να καταλάβετε πολλά για το ιδιαίτερο στυλ του, για τις ικανότητες και την επαγγελματική του εμπειρία.

Όλα ξεκινούν από τον τροχό χρωμάτων όπου αποτελείται από 12 βασικά χρώματα και αποτυπώνει τη σχέση μεταξύ τους βοηθά να αντιληφθούμε την προσωπικότητα των χρωμάτων και να τα συνδυάσουμε μεταξύ τους επιτυγχάνοντας αρμονικούς συνδυασμούς ή εντυπωσιακές αντιθέσεις Ένας χαρακτηρισμός των χρωμάτων είναι τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα και αποτυπώνουν την θερμοκρασία και την ένταση των χρωμάτων